Palačinke, kakršnih gotovo še niste pripravili (z njimi boste poskrbeli za presenečenje)

Fotografija: Ivan-balvan/Getty Images

Palačinke so lahko tudi špageti, pravijo na tiktoku.

Naslovu morda ne verjamete in boste rekli, da ste spekli že vse. Francoske, ameriške, nizozemske. Celo japonske! Tanke, debele, pripravljene v pečici. Izredno puhaste. Pa veganske, brez glutena, s cimetom. Z različnimi nadevi, gratinirane v družbi skute in jajc … Verjamemo, da ste si jih privoščili že na tisoč in en način. Kljub temu pa mislimo, da takšnih, kot jih bomo spekli danes, še niste imeli priložnosti pokusiti.

Tokrat ne gre za kakšen poseben recept za testo, ki bi vseboval specifično skrivno sestavino. Prav tako ne govorimo o kakšni posebno gosti ali redki teksturi mase, zaradi katere bi bile palačinke drugačne. Kljub temu pa je današnji eksperiment nekaj čisto posebnega. In zaradi njega bomo to klasično sladico, ki včasih postane tudi glavna jed, tokrat jedli na način, kot jemo testenine.

Gotovo boste uganili, da ideja ni zrasla na našem zelniku, saj je kar malce bizarna. Na družbenih omrežjih se pač najde marsikaj in tako smo si na tiktoku ogledali video za palačinke v obliki špagetov, ki postaja med uporabniki spleta iz dneva v dan bolj priljubljen. Spodnji posnetek ima namreč že več kot milijon in pol všečkov, čez 12 tisoč komentarjev in preko 75 tisoč delitev. Zato predvidevamo, da način peke velja vsaj enkrat poskusiti.

Enako testo, drugačna priprava

Kaj je torej posebnega? Pri pripravi testa nam avtor videa pušča proste reke in zmešamo ga lahko po svojem najljubšem receptu. Pazimo le, da ni pregosto, saj ga moramo nato preliti v dozirne posodice, kjer navadno hranimo omake, kot sta kečap in majoneza. Skozi njihovo ozko grlo nato z maso narišemo nekakšne črte na vročo ponev, jih na hitro spečemo in prestavimo na krožnik. Obračanje ni potrebno, ko jih napečemo dovolj, da se nam zdi porcija zadovoljiva, pa špagete oziroma palačinke potresemo s sladkorjem v prahu, dodamo javorjev sirup in maslo.

Tako dobimo poln krožnik palačink, ki so pripravljene v obliki špagetov in v njih lahko uživamo tako kot v testeninah. Navijamo jih na vilice, namreč. No, sami nismo povsem prepričani, da bo takšna peka v prihodnje postala redna praksa. Je pa dobra ideja za takrat, ko si želimo v kuhinji malce eksperimentirati in z novostjo morda celo presenetiti kakšnega gorečega oboževalca palačink.

Preberite še: Nov trik za palačinke, ki pospeši njihovo peko

Fotografija: Ivan-balvan/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana