Razlog, zakaj bi morali folijo za živila hraniti v hladilniku

KatarzynaBialasiewicz/Getty Images

Hladilnik sicer uporabljamo za shranjevanje živil, v njem pa naj svoj prostor najde tudi plastična folija za živila.

Velikokrat na embalažah zasledimo navodilo, naj določeno stvar hranimo v hladnem in temnem prostoru. Čeprav je hladilnik v prvi vrsti namenjen živilom, pa bi bilo vanj dobro pospraviti tudi kaj drugega. Plastična folija, denimo, bi morala biti vedno na hladni polici tega kuhinjskega aparata, pravijo na portalu Lifehacker.

Pretekli teden smo se ukvarjali z aluminijasto folijo in preverjali, kaj vse z njo je in ni pametno početi, tokrat pa ugotavljamo, kako bi poskrbeli, da bi se vedno nadvse preprosto odvil zvitek tiste plastične, prozorne. Včasih precej težko najdemo njen začetek. Če nismo previdni, pa jo hitro strgamo ali zlepimo skupaj. Skratka, našli smo rešitev in lahko bi rekli, da tiči v hladilniku.

Mraz rešuje dve težavi

Ohlajena plastična folija bo postala malce trša. Ravno to nam bo pomagalo, da jo lažje odvijemo, med tem ko jo polagamo na sendvič ali z njo ovijamo katero drugo živilo, pa se ne bo nadležno zlepila skupaj. In ko smo ravno pri prekrivanju živil, preberite, zakaj tega ni pametno početi z aluminijasto folijo.

Ohlajena plastična folija bo tako bolj prijazna za uporabo in se bolj voljno odlepila od rolice. Kljub temu pa ne bo izgubila lepljive funkcije, zato ni bojazni, da se ne bi prilepila na posodo ali krožnik, če bi si tega želeli. Mi samo zanjo našli prostor na čisto zgornji polički v vratih hladilnika, ki sicer navadno ostaja prazna. Seveda pa smo jo pred tem vzeli iz kartona. Slednji namreč nase rad povleče vlago in se tako razmoči.

In še nasvet za takrat, ko boste imeli težave, da se folija iz kakršnega koli razloga ne bo želela prilepiti na posodo. Zmočite prste z nekaj kapljicami vode in navlažite njen rob.

Preberite še: 8 priporočil za znižanje stroškov nakupovanja hrane (zares deluje)

Fotografija: KatarzynaBialasiewicz/Getty Images

Deloindom.si: Telegrafsko o paradižniku: napake in dobra praksa
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed