To je recept za toast z jajci, ki je obnorel splet

Končno je tu vikend in zjutraj imamo dovolj časa, da si privoščimo odličen zajtrk. Tokrat se bomo lotili še ene spletne senzacije.

Tokratna ideja za krepčilen jutranji obrok prihaja iz Indije, a brez skrbi. V jutranja jajca vam ni treba dodajati vseh zelišč in začimb, kakor to počno Indijci. Na tem koncu sveta so namreč vajeni jesti precej bolj močno začinjene jedi kot pri nas v Evropi. A spodnji video nas je vseeno navdihnil, da naredimo svojo različico jutranjega sendviča z omleto iz ponve, ki je postal prava viralna senzacija.

Za en toast potrebujete dve jajci, dve rezini toasta, maslo in sol. Vse ostalo, kar lahko vidite v spodnjem videu, lahko poljubno dodate, sicer pa začimbe le preskočite.

Sestavine

– 2 rezini toasta
– malo masla
– 2 jajci
– sol, poper, začimbe

Priprava

1. Jajca razžvrkljate, jim dodajte sol, poper in poljubne začimbe, nato pa jih zlijte na vročo in z maslom namazano ponev. Takoj, ko jajca zlijete na ponev, vanje z obeh strani pomočite obe rezini toasta, nato pa ju za pol minute vzamete iz ponve.

2. Ko je čas, da omleto obrnete (ko se jajca začnejo strjevati), nanjo položite prej namočen kruh, kot v zgornjem videu, nato pa vse skupaj obrnete in popečete še na drugi strani.

3. Ko so jajca pečena, vse skupaj zložite v sendvič in postrežete.

Pa dober tek in dobro jutro!

Naš nasvet: Za še boljši okus v jajca dodajte še malce sesekljane slanine.
Preberite še: Formula za popolna umešana jajca

Fotografija: Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana