TOP 10 receptov za pečen krompir, ki vas bodo obnoreli
Odpri galerijo
A+ A-
Ni boljšega od pečenega krompirja! In ker ga lahko kombiniramo k marsikateri jedi, je dobro, da poznamo čim več receptov zanj.
Mladi krompir, krompir v kvadratkih, z lupino in brez. Iz pečice, seveda. Pripravili smo seznam receptov, po katerih najraje posežemo, ko si zaželimo krompirja. In verjamemo, da boste po njih od sedaj naprej pogosto posegali tudi vi. Pa dober tek!
Pečen krompir s peteršiljevo pomako
Kako porabiti star in nezanimiv krompir, ki je ostal v shrambi, ko že vsi sanjarimo o mladem kifeljčarju? Poznam recept, v katerem pride star krompir iz pečice kot nov.
Najboljši pečen krompir s parmezanom, ki ga boste oboževali
Vedno je dobro poznati dober recept za pečen krompir.
Pečen krompir hollywoodske igralke, ki je postal spletna uspešnica
Recept za pečen krompir, ki ga pripravlja hollywoodska igralka Emily Blunt.
Pečen krompir s prelivom, ki ga boste pogosto pripravljali
Recept za pečen krompir je drugačen, kot smo ga vajeni, okus pa nagovarja, da si želiš še naslednjega grižljaja.
Pečen krompir z zeliščno skuto
Glavna jed ob bogati solati.
Hrustljavo zapečeni krompirjevi kvadratki s česnom, ki so obnoreli tiktok
Še ena odlična ideja za pripravo pečenega krompirja, ki je res nekaj posebnega. Navdušil vas bo z okusom in neverjetno hrustljavostjo.
Pečen mladi krompir na dva načina
Objavljamo dva recepta za pečen mladi krompir, če dodamo veliko skledo solate, dobimo odlično sezonsko kosilo.
Pečen mladi krompir s koromačem
Krompir je nadvse prijazna zelenjava, zato ni čudno, da se odlično razume z drugimi vrtninami. Mlad krompirček si čas najraje krajša s koromačem (pri nas mu rečemo tudi komarček, Italijani pa finocchio), s katerim sta najboljša prijatelja že od majhnih korenin.
Pečeni krompir s česnom Hestona Blumenthala, ki se mu ni mogoče upreti
Krompirja se nikoli ne naveličamo. Takšnega ali drugačnega.
Na maslu pečen mlad krompir in korenje
Mladi korenčki na maslu, slastno. Res si jih privoščite. Po potrebi dodajte več masla. Nekaj masla res potrebujemo, da pričaramo odličen okus in pozneje lažje izkoristimo hranila, veliko več masla ali druge maščobe pa le, če je ponev slabše kakovosti.
Fotografija: Ever/Getty Images
Datum Objave: 17.8.2021 ob 06:08