Kostanj: 20 idej, kako ga uporabiti pri kuhi

Jesenska poslastica je odlična kar tako, spečena ali skuhana. Kostanj pa obožujemo še kako drugače, saj se izvrstno obnese tako v slanih kot sladkih kombinacijah. Idej vam z našimi recepti ne bo zmanjkalo.

Kostanjevo-bučna juha

Dober jesenski okus, lepe barve, le kaj bi še lahko želeli več.


Račji konfit z medenimi hruškami, suhimi slivami in kostanjem

Raca rada leta naokoli, zaradi česar je prava mišičnjakinja. Žal to pomeni, da njeno meso pri peki rado postane trdo in žvečljivo. Najbolj gotova rešitev je, da jo pripravimo v dveh korakih – v prvem poskrbimo za mehčanje mesa, v drugem za okus in hrustljavo zapečenost.


Kostanjeva potica

Klasični recept s sezonskim nadevom.


Kostanjevo-čokoladna pita

Kostanj obožuje čokolado, mi pa tudi!


Kostanjeve kroglice

Z malo volje so lahko posodice kar ježice.


Kostanjev kolač

Ko je za mizo velika družba.


Kostanjev kolač s koščki čokolade

Veselje ob kavi ali čaju.


Kostanjeva krema z vloženimi slivami

Odlična sladica.


Božanska čokoladno-kostanjeva torta brez glutena

Poklon jeseni v obliki torte.


Kako pripraviti najboljši kostanjev pire?

Kostanjev pire je lahko odlična slana priloga ali pa božanska jesenska sladica.


Kostanjevo-bučna juha

Kostanj in buča sta jesenska plodova, ki ju pripravimo na ničkoliko načinov, dobro se ujameta tudi v istem loncu.


Hitri kostanj iz mikrovalovne pečice

1,2,3 in že po kostanju diši!


Kostanjeva torta s čokolado

Prava jesenska pregreha, ki očara.


Božanske kostanjeve kroglice

Tako lepe in okusne kot tartufi iz najdražje čokoladnice.


Slan kostanjev štrukelj

Po receptu naše bralke Irene Hitti.


Kostanjev pire, ki ga lahko jedo tudi vegani

Še ena različica.


Preproste kostanjeve rezine

Verjetno idealen recept: Tatjana Vidic iz Ljubljane predlaga, da kostanj porabite za rezine z dodatkom marmelade in čokolade. Štiri sestavine in preprosta priprava.


Kostanjevi ježki

Ste že kdaj zamesili kruh z vinskim moštom?


Jurčki na žaru s pršutom, kostanjem in kozjo skuto

S takim krožnikom ne boste zgrešili!


Cigansko srce: kostanjeva torta

Topila se bo v vaših ustih.

Naslovna fotografija: Getty Images

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed