Jesenske sladice iz kozarca, v katerega bodo vsi globoko pogledali

Nekaj je na teh dobrotah iz kozarčkov, kjer vse izgleda tako estetsko, kremasto in pregrešno dobro. Če smo pri sladicah še tako nespretni, tukaj ne gre nič narobe.

1. Tiramisu s hruškami v muškatu

Tiramisu je kultna klasika, ki jo z levo roko vrže vkup skoraj vsaka gospodinja. Nič čudnega, ko pa je preprost in hitro pripravljen, sladkosnede navduši z nežnim kavnim okusom in bogato kremnostjo. Pripravo lahko uvrstimo tudi med sladice iz kozarca. Je tudi kot nalašč za postrežbo v kozarčkih, saj je sladkanje bolj priročno, izognemo se pa še morebitni nesrečni gmoti na krožniku, v katero se rad spremeni.


2. Božanska kakijeva krema

Ta sladica iz kozarca bo zelo všeč veganom, saj ne vsebuje sestavin živalskega izvora. Za ta recept potrebujemo kakije, ki so užitni šele, ko se popolnoma zmehčajo.


3. Bučna krema

Še ena možnost uporabe priljubljenih buč. Sladica brez kompliciranja. Le bučo bo treba olupiti in skuhati do mehkega, vse ostalo bodo sladke skrbi za pripravo božanske sladice iz kozarca.


4. Sladka vinska krema

Namesto koktajla. Po receptu Rachel Allen.


5. Kostanjeva krema z vloženimi slivami

Tako preprosta, da se boste začudili. Da bo še hitreje, kupite termično obdelane kostanje. Vložene slive lahko nadomestite z drugim sadjem, ki ga imate pri roki.


6. Hiter čokoladni mousse brez jajc

Z avokadom, ki je zdrav in neverjetno vsestranski: za sladko in slano. Narejen bo v minuti, a priporočamo, da kozarčke pred postrežbo postavite v hladilnik za 20 minut. Zdrava pregreha bo to, privoščili si jo boste z manj slabe vesti.


7. Zares dobra jabolčna pita v kozarcu

Priročni kozarčki, ki so do roba napolnjeni z bogato in aromatično jabolčno pito. Da o kepici sladoleda na vrhu niti ne govorimo. Ta način je tudi zelo prikladen, če se nam pita v originalni obliki morda ponesreči. V te kozarce bodo zagotovo vsi pregloboko pogledali.

 

Naslovna fotografija: istetiana/Getty Images

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana