Topla krompirjeva solata z lososom, špinačo, koprom in kislo smetano

Zares dobra različica krompirjeve solate.

Priprava in čas kuhanja: 45 minut

Sestavine

– 800 g majhnih krompirjev
– 4 žlice belega vinskega kisa
– 4 žlice oljčnega olja
– 3 žlice limonovega soka
– čajna žlička pekoče gorčice
– 60 ml zelenjavne osnove
– 400 g lososovih filejev
– žlica masla
– 200 g špinače
– 2 žlici grobo nasekljanega kopra
– 4 žlice kisle smetane

Priprava

1. Neolupljen krompir približno 25 minut kuhamo v slani vodi, nato ga odcedimo, pustimo, da se malce ohladi, nato pa ga, odvisno od velikosti, razrežemo na polovice ali četrtine.

2. Zamešamo kis, olje, limonov sok, gorčico, zelenjavno osnovo, sol in poper ter vse skupaj polijemo po krompirju.

3. Lososove fileje popečemo na zelo vročem maslu, tako da postanejo hrustljavi. Pokapamo jih z limonovim sokom, solimo in popramo. Vzamemo jih iz ponve in narežemo na manjše kose.

4. H kuhanemu krompirju dodamo špinačo, koper in koščke lososa. Solato porazdelimo v manjše posode in ponudimo z žlico kisle smetane.

Poizkusite še: Grahova juha z »veroniko« in koprivami

Fotografija in recept: Guliver/Stockfood

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed