Tortica z marcipanom in marmelado (brez moke)

Sladka popestritev velike noči.

Sestavine (za premer 18 cm)

– 250 g lešnikov, žlica kakava v prahu
– 3 jajca, 80 g rjavega sladkorja
– 100 g masla sobne temperature, 3 žlice mleka ali tople vode
– lonček poljubne marmelade, 150–200 g marcipana

Priprava

1. Pekač namastimo in dno obložimo še s peki papirjem.

2. Lešnike malce prepražimo na ponvici, ohladimo in zmeljemo v moko. Dodamo žlico kakava, premešamo in postavimo na stran.

3. Rumenjake in beljake ločimo. Iz beljakov in polovice rjavega sladkorja (40 g) naredimo sneg.

4. Drugo polovico sladkorja stepemo z maslom. Dodamo še rumenjake in mleko. Previdno primešamo polovico lešnikov in polovico beljakovega snega ter počasi ročno mešamo. Vmešamo še preostale lešnike, na koncu pa narahlo vmešamo še preostanek snega. Vlijemo v pekač, poravnamo in pri 175 stopinjah Celzija pečemo približno 30 minut. Pečeno popolnoma ohladimo.

5. Torto previdno prerežemo in namažemo z marmelado. Marcipan razvaljamo (najlaže na malce sladkorja v prahu), izrežemo krog (obseg torte) in ga položimo na vrh torte. Po želji okrasimo z malce sladke smetane in cvetjem.

Namig: Sneg z rjavim sladkorjem je treba stepati malce dlje.
Priporočamo še: VIDEO: Velikonočni kruh, ki bo osvojil vaše srce

Fotografija in recept: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed