Trikotniki polente in solata s pečeno rdečo peso

Zelo okusno!

Sestavine

Za trikotnike
– 350 ml jušne osnove
– 120 g hitro kuhane polente
– kozarček črnih oliv v olju
– 2 stroka česna
– oljčno olje

Za solato
– zelena solata
– srednje velik gomolj
– rdeče pese
– nekaj še lanskih šalotk
– žlica oljčnega olja
– žlička gorčice
– dober kis
– sol

Priprava

1. Rdečo peso dobro operite in neolupljeno narežite na polcentimetrske rezine. Specite jih v pečici na peki papirju (zraven špargljev v testu, na primer). Pečejo se nekje 40 minut, da so mehke, ko jih prebodete z vilicami.

2. V jušni osnovi skuhajte zelo gosto polento.

3. Nadevajte jo v naoljeno nizko okroglo posodo, pogladite z mokrimi dlanmi in pustite, da se ohladi.

4. Za tapenado izkoščičite olive in jih zmeljite v majhnem mikserju skupaj z oljem in česnom.

5. Ohlajeno polento zvrnite na desko, razrežite na osminke kot torto in rezine popecite na vročem oljčnem olju v ponvi ali na žaru. Na krožniku jo obložite s tapenado.

6. Ponudite kot prigrizek ali toplo predjed, s solato pa tudi kot glavno jed.

7. Za posebno okusen solatni preliv v blenderju zmešajte na olju popražene nasekljane šalotke, gorčico, malo kisa in sol. Če je pregost, dodajte žličko vode.

8. Z modelčki za piškote iz rezin pečene rdeče pese izrežite poljubne oblike. V skledo naložite očiščeno solato, premešajte s prelivom in dekorirajte s pečeno rdečo peso.

Fotografija: Hana Splichal

Beba in Hana Splichal
Beba in Hana Splichal

Kuhinja je majhna, a ima veliko mizo in vrata na vrt. Po njej se vrtijo mačji repi, skoznjo steče pes, nikoli ni miru. Hana fotografira in se pogovarja z divjim kvasom, jaz ropotam z lonci in obračam kuhalnico. Kljub temu se vsi najraje gnetejo v najini ekološki in veganski kuhinji, kjer diši po indijskih začimbah in toplem kruhu.Verjamem, da je kuhinja srce hiše, in v srcu se zgodijo najpomembnejše stvari.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed