Trikotniki polente in solata s pečeno rdečo peso

Zelo okusno!

Sestavine

Za trikotnike
– 350 ml jušne osnove
– 120 g hitro kuhane polente
– kozarček črnih oliv v olju
– 2 stroka česna
– oljčno olje

Za solato
– zelena solata
– srednje velik gomolj
– rdeče pese
– nekaj še lanskih šalotk
– žlica oljčnega olja
– žlička gorčice
– dober kis
– sol

Priprava

1. Rdečo peso dobro operite in neolupljeno narežite na polcentimetrske rezine. Specite jih v pečici na peki papirju (zraven špargljev v testu, na primer). Pečejo se nekje 40 minut, da so mehke, ko jih prebodete z vilicami.

2. V jušni osnovi skuhajte zelo gosto polento.

3. Nadevajte jo v naoljeno nizko okroglo posodo, pogladite z mokrimi dlanmi in pustite, da se ohladi.

4. Za tapenado izkoščičite olive in jih zmeljite v majhnem mikserju skupaj z oljem in česnom.

5. Ohlajeno polento zvrnite na desko, razrežite na osminke kot torto in rezine popecite na vročem oljčnem olju v ponvi ali na žaru. Na krožniku jo obložite s tapenado.

6. Ponudite kot prigrizek ali toplo predjed, s solato pa tudi kot glavno jed.

7. Za posebno okusen solatni preliv v blenderju zmešajte na olju popražene nasekljane šalotke, gorčico, malo kisa in sol. Če je pregost, dodajte žličko vode.

8. Z modelčki za piškote iz rezin pečene rdeče pese izrežite poljubne oblike. V skledo naložite očiščeno solato, premešajte s prelivom in dekorirajte s pečeno rdečo peso.

Fotografija: Hana Splichal

Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana