Odprta Kuhinja

Umešan tofu z zelenjavo kot odličen obrok, ki je poln beljakovin

Tofu. (Foto: Maja Hrovat)
Odpri galerijo
A+   A-
Recept nam je posredovala Maja Hrovat iz Slovenskega veganskega društva.

V Slovenskem veganskem društvu te dni pripravljajo kuharski priročnik za šolske kuhinje, v katerega bodo zajeli več kot sto receptov, pojasni predsednica društva Maja Hrovat: »Izid priročnika bo spremljalo izobraževanje za vse zainteresirane s področja šolske prehrane. Želimo si, da bi Slovenija stopila v korak s časom in mladim generacijam ponudila kakovostne obroke.« V društvu izvajajo tudi kuharske delavnice in izobraževanja: naslednja delavnica z naslovom Zimska kuhinja bo 25. januarja. 

Sestavine

  • 350–400 g tofuja
  • 100 g pora
  • 100 g blitve (ali špinače)
  • 50 g sušenih paradižnikov
  • 2 žlici rastlinskega olja
  • 1 žlička kurkume
  • 0,5 žličke mlete rdeče paprike
  • 0,5 žličke timijana
  • 0,5 žličke česna v prahu
  • 2 žlici prehranskega kvasa
  • malo limonovega soka (po okusu)
  • vulkanska sol (po okusu)
  • sol, mleti črni poper

Priprava

  1. Zelenjavo narežemo na tanke trakove. Na olju prepražimo por in sušene paradižnike. Ko zadiši, v ponev s prsti nadrobimo odcejeni tofu. Potresemo z začimbami in po potrebi dodamo nekaj žlic vode, saj želimo jed ohraniti ravno prav sočno. Dodamo blitvo in pražimo 10 minut. Proti koncu dodamo še prehranski kvas, vulkansko sol in pokapljamo z limoninim sokom. Postrežemo s kruhom za zajtrk ali kot glavno jed s prilogo pire krompirja in mešano solato.

image_alt
Veganuar: izziv, ki ga vsako leto sprejme skoraj dva milijona ljudi

Datum Objave: 6.1.2025 ob 08:01

Več iz te teme:

veganuarzelenjavatofu s papriko

Naročite se na e-novice:

Špela Ankele
Špela AnkeleNovinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.