Upamo, da niste pozabili na to smešno preprosto omako za testenine

Odpri galerijo
A+ A-
Da, priznamo: s tiktoka. Ampak smo preskusili in zares je odlično. Namesto fete lahko uporabite mladi sir. Preprosteje ne gre.
Pečeni češnjevci s feto
Sestavine
- 600 g češnjevih paradižnikov
- zavitek fete ali primerljiva količina mladega sira v slanici
- nekaj brizgov oljčnega olja
- nekaj strokov česna (v lupini)
- sol, poper, nekaj listkov bazilike
- 400 g peresnikov
Priprava
1. Pečico vključimo na 200 stopinj.
2. V pekač damo peki papir, v posodi pa pomešamo paradižnike z oljčnim oljem, poprom in (malo) soli. Razporedimo po pekaču in vmes položimo feto v kosu.
3. Postavimo v pečico, ki smo jo segreli na 200 stopinj.
4. Pristavimo vodo za testenine in jih skuhamo po navodilih z embalaže.
5. Po 15 minutah lahko pri pečici vklopimo še funkcijo žar za približno 10 minut. Ko paradižniki spustijo tekočino, vsebino premešamo z žlico in vse skupaj razdelimo po štirih porcijah testenin. Potrudimo se, da zajamemo čim več okusne tekočine v pekaču.
6. Dodamo svežo baziliko in postrežemo.
Preberite še: Ekspresna kumarična solata, ki je obnorela tiktok
Fotografija: arhiv
Datum Objave: 16.8.2022 ob 12:08