Uredništvo kuha: kremna juha z rakci in lososom

Omamna, gosta in dišeča. Ravno prav za deževen dan.

Sestavine za 4 osebe

– žlička kokosovega masla
– 1 srednje velika čebula
– 1 žlica mlete sladke rdeče paprike
– žlička koriandrovih semen (strtih v možnarju)
– 2 stroka česna
– 4 večji zreli paradižniki ali 1 konzerva paradižnika
– pol konzerve kokosovega mleka
– 2 do 3 dl ribje ali zelenjavne jušne osnove
– 250 g škampovih repkov
– 250 g lososovega fileja brez kože
– sok 1 limete ali limone
– šopek bazilike, peteršilja ali koriandra

Priprava

1. Čebulo nasekljamo in popražimo.
2. Dodamo papriko, koriander, česen ter vse prelijemo z na koščke narezanim paradižnikom (ali tistim iz konzerve). Kuhamo 10 minut, nato pa zmiksamo s paličnim mešalnikom.
3. Dodamo škampove repke, na koščke narezanega lososa, jušno osnovo, kokosovo mleko in še malo pokuhamo.
4. Preden postrežemo, popestrimo okus s sokom limete ali limone in svežimi zelišči.

Poskusite še: Kremna juha iz belega fižola in listnatega ohrovta

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.