

Omamna, gosta in dišeča. Ravno prav za deževen dan.
Sestavine za 4 osebe
– žlička kokosovega masla
– 1 srednje velika čebula
– 1 žlica mlete sladke rdeče paprike
– žlička koriandrovih semen (strtih v možnarju)
– 2 stroka česna
– 4 večji zreli paradižniki ali 1 konzerva paradižnika
– pol konzerve kokosovega mleka
– 2 do 3 dl ribje ali zelenjavne jušne osnove
– 250 g škampovih repkov
– 250 g lososovega fileja brez kože
– sok 1 limete ali limone
– šopek bazilike, peteršilja ali koriandra
Priprava
1. Čebulo nasekljamo in popražimo.
2. Dodamo papriko, koriander, česen ter vse prelijemo z na koščke narezanim paradižnikom (ali tistim iz konzerve). Kuhamo 10 minut, nato pa zmiksamo s paličnim mešalnikom.
3. Dodamo škampove repke, na koščke narezanega lososa, jušno osnovo, kokosovo mleko in še malo pokuhamo.
4. Preden postrežemo, popestrimo okus s sokom limete ali limone in svežimi zelišči.
Poskusite še: Kremna juha iz belega fižola in listnatega ohrovta