Ta dobra večerja: V temnem pivu marinirane piščančje perutničke

Božanske!

Sestavine

– 1,2 kg piščančjih perutničk
– 120 ml piva
– 2 stroka česna
– 60 ml olja
– 60 ml sojine omake
– 30 ml limonov soka
– 0,5 žličke soli
– 0,25 žličke mletega popra
– 0,25 žličke mletega ingverja

Priprava

1. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Stresemo ga v večjo skledo, kjer ga zmešamo s temnim pivom, sojo, oljem, limonovim sokom, soljo, poprom in ingverjem.

2. Piščančje perutničke očistimo in operemo. Dodamo jih v skledo z marinado in počasi kuhamo na nizki temperaturi, to je 2 uri na 72 stopinjah (s souis-vide kuhalnikom).

3. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko.

4. Po pekaču razporedimo marinirane perutničke in jih v lastnem soku pečemo 30 minut. Na polovici peke perutničke obrnemo, da se enakomerno zapečejo na obeh straneh.

Recept: Majmun Bar v okviru projekta Ta dobra večerja

Fotografija: Nada Mihajlović/CNVOS

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed