Vaniljev puding z belo čokolado in malinovcem

Skodelica nostalgije.

Današnje mulce sladkamo na vse mogoče načine, a le redko pred njih postavimo markantni par najine rosne mladosti – puding z malinovcem. Da bi starosto posladkov zrinila nazaj na pota slave, sva se ga odločila odeti v modernejša oblačila. Pripravila sva bogat puding brez bližnjic – z rumenjaki in pravo burbonsko vaniljo ter dodatkom bele čokolade. Nežen okus kremnega pudinga pa prerežejo sveže maline z malinovcem in hrustljavi španski vetrci.

Priporočamo še: Rižev narastek s skuto

Sestavine

– puding
– 500 ml mleka
– 100 g bele čokolade
– 2 žlici škroba
– strok burbonske vanilje
– 20 g sladkorja
– 2 rumenjaka
– dodatek
– sveže maline
– 200 ml malinovega sirupa
– španski vetrci

Priprava

1. V kozico zlijemo 450 ml mleka. Iz vaniljevega stroka izdolbemo semena in v mleko vržemo tako semena kot strok. Mleko zavremo.
Rumenjaka z metlico zmešamo s škrobom, preostalimi 50 ml mleka in 20 g sladkorja.

2. Iz vročega mleka odstranimo strok in vmešamo rumenjakovo zmes.

3. Nad srednje močnim ognjem z metlico stalno mešamo 7 minut, da se puding zgosti.

4. Kozico odstavimo in vmešamo nalomljeno belo čokolado, da se povsem stopi.

5. Puding vlijemo v lične kozarce in jih postavimo v hladilnik, da se strdi.

6. Nadev: maline zmešamo z malinovcem in s tem prelijemo ohlajene in čvrste pudinge.

7. Za piko na i po vrhu potresemo nadrobljene španske vetrce.

8. Po naslednjem nedeljskem kosilu postrezimo tale puding z malinovcem, pa naj se ga kdo brani, če more.

Fotografija: Tjaša Vede, Blaž Mikuljan/Midvakuhava.si

Preberite še: Tedenski jedilnik: preprosta poletna kosila
Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana