
Skodelica nostalgije.
Današnje mulce sladkamo na vse mogoče načine, a le redko pred njih postavimo markantni par najine rosne mladosti – puding z malinovcem. Da bi starosto posladkov zrinila nazaj na pota slave, sva se ga odločila odeti v modernejša oblačila. Pripravila sva bogat puding brez bližnjic – z rumenjaki in pravo burbonsko vaniljo ter dodatkom bele čokolade. Nežen okus kremnega pudinga pa prerežejo sveže maline z malinovcem in hrustljavi španski vetrci.
Priporočamo še: Rižev narastek s skuto
Sestavine
– puding
– 500 ml mleka
– 100 g bele čokolade
– 2 žlici škroba
– strok burbonske vanilje
– 20 g sladkorja
– 2 rumenjaka
– dodatek
– sveže maline
– 200 ml malinovega sirupa
– španski vetrci
Priprava
1. V kozico zlijemo 450 ml mleka. Iz vaniljevega stroka izdolbemo semena in v mleko vržemo tako semena kot strok. Mleko zavremo.
Rumenjaka z metlico zmešamo s škrobom, preostalimi 50 ml mleka in 20 g sladkorja.
2. Iz vročega mleka odstranimo strok in vmešamo rumenjakovo zmes.
3. Nad srednje močnim ognjem z metlico stalno mešamo 7 minut, da se puding zgosti.
4. Kozico odstavimo in vmešamo nalomljeno belo čokolado, da se povsem stopi.
5. Puding vlijemo v lične kozarce in jih postavimo v hladilnik, da se strdi.
6. Nadev: maline zmešamo z malinovcem in s tem prelijemo ohlajene in čvrste pudinge.
7. Za piko na i po vrhu potresemo nadrobljene španske vetrce.
8. Po naslednjem nedeljskem kosilu postrezimo tale puding z malinovcem, pa naj se ga kdo brani, če more.
Fotografija: Tjaša Vede, Blaž Mikuljan/Midvakuhava.si