Pečen tunin file s paradižnikovo solato

Iz sveže tunine.

Priprava 5 minut.

Sestavine

– 4 za dober prst debeli zrezki sveže tune
– olje za peko
– sol, poper

Priprava

1. Zrezke tunine oplaknemo, dobro osušimo s servieto in prihranimo.

2. Ponev namastimo in segrejemo.

3. Zrezke položimo na segreto ponev in pečemo 2 minuti na vsaki strani.

4. Pečene posolimo, začinimo s sveže mletim poprom iz mlinčka, nato preložimo na krožnik.

5. Ponudimo jih s paradižnikovo solato s popečenimi kruhki po gosti juhi iz bučk.

6. Za posladek je kepica sladoleda s toplo slivovo omako.

Preberite še: Kruhki z mocarelo

Fotografija: Getty Images

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed