Danes za kosilo: Vegetarijanski golaž s papriko in kislo smetano

Za uro in pol dela in štiri do šest jedcev.

Sestavine

– 3 žlice oljčnega olja
– 2 narezani čebuli
– po 2 očiščeni zeleni in rdeči papriki
– 1 kg krompirja, ki se ne razkuha (narezan na koščke)
– 1,5 žlice mlete rdeče paprike
– žlička kumine, žlica suhega origana
– 300 g paradižnikove pasate
– 1 l zelenjavne jušne osnove
– kisla smetana, sol, poper

Priprava

1. V večji posodi na srednje močnem ognju razgrejemo dve žlici olja, dodamo narezano čebulo, papriko, velik ščep soli in dušimo približno deset minut, da se zelenjava zmehča.

2. Vmešamo še žlico oljčnega olja in krompir, posodo pokrijemo napol in kuhljamo 6 do 8 minut, dokler se krompir na robovih ne začne mehčati.

3. Vmešamo mleto papriko, kumino in origano ter kuhamo 2 minuti, potem dolijemo paradižnikovo pasato in jušno osnovo, dobro premešamo in povečamo ogenj, da golaž hitro zavre. Potem ogenj spet zmanjšamo in kuhamo ob rahlem vretju kakih 45 do 50 minut oziroma dokler se krompir ne zmehča. Od časa do časa z občutkom premešamo, da se golaž ne prime na dno posode.

4. Postrežemo z zvrhano žlico kisle smetane.

Naslovna fotografija: Stockfood

Preberite še: Znebimo se paprike

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana