Odprta Kuhinja

Venec iz narezka z božičnim namazom

Narezek v obliki venčka
Odpri galerijo
A+   A-
Tale venček je imenitna adventna predjed, namenjena druženju – je lahko uvod v praznični december še okusnejši? POZOR: Ni za na vrata!

Kot vsako leto se zimska praznična sezona začne z vencem, pri katerem tokrat ni kuhe ali peke, temveč je spleten iz obilice izbranih mesnin, sira, oreščkov in sadja. Zraven pa spadata skladovnica krekerjev in bazenček odličnega božičnega namaza s feto, suhimi brusnicami in orehi.

Iz salame lahko naredimo vrtnice.
Iz salame lahko naredimo vrtnice.

 

Venec iz narezka z božičnim namazom

  • mešani siri v kockah in rezinah
  • suha salama, sveža salama
  • krekerji
  • orehi
  • suho sadje
  • sveže jagodičevje
  • vejice rožmarina
  • sveže strt poper

Božični namaz

  • 100 g fete
  • 200 g sirnega namaza
  • pest suhih brusnic
  • 2 pesti orehov
  • poper

Priprava

  1. Božični namaz: vse sestavine za namaz damo v multipraktik in jih zmešamo, da dobimo mazavo zmes.
  2. Vrtnice iz suhe salame: pograbimo manjši kozarec, na njegov rob pa položimo tanko rezino suhe salame. Rob kozarca naj bo nekje na polovici rezine, ki jo potem na zunanji in notranji strani zapognemo navzdol.
  3. Na tak način nizamo rezine salame okoli roba kozarca, tako da prejšnjo delno pokrijemo.
  4. Ko naredimo dva kroga, kozarec obrnemo – in se razveselimo vrtnice.
  5. Venec: po robu okrogle deske z ročajem razporedimo vejice rožmarina, po njih pa lično nanizamo posodice z božičnim namazom, vrtnice iz salame, zvitke iz sveže salame in sira v rezinah.
  6. Dodamo nakockan sir, jagodičevje, suho sadje in orehe.
  7. Vmes vtaknemo krekerje, vse skupaj pa rahlo posujemo z grobo mletim poprom.
  8. Okoli ročaja zavežemo prikupno pentljo, nato pa venec ponosno postavi na ogled.
  9. Naj se praznični december začne!
Datum Objave: 7.12.2023 ob 11:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

Midva kuhava