Venec iz narezka z božičnim namazom
Odpri galerijo
A+ A-
Tale venček je imenitna adventna predjed, namenjena druženju – je lahko uvod v praznični december še okusnejši? POZOR: Ni za na vrata!
Kot vsako leto se zimska praznična sezona začne z vencem, pri katerem tokrat ni kuhe ali peke, temveč je spleten iz obilice izbranih mesnin, sira, oreščkov in sadja. Zraven pa spadata skladovnica krekerjev in bazenček odličnega božičnega namaza s feto, suhimi brusnicami in orehi.
Venec iz narezka z božičnim namazom
- mešani siri v kockah in rezinah
- suha salama, sveža salama
- krekerji
- orehi
- suho sadje
- sveže jagodičevje
- vejice rožmarina
- sveže strt poper
Božični namaz
- 100 g fete
- 200 g sirnega namaza
- pest suhih brusnic
- 2 pesti orehov
- poper
Priprava
- Božični namaz: vse sestavine za namaz damo v multipraktik in jih zmešamo, da dobimo mazavo zmes.
- Vrtnice iz suhe salame: pograbimo manjši kozarec, na njegov rob pa položimo tanko rezino suhe salame. Rob kozarca naj bo nekje na polovici rezine, ki jo potem na zunanji in notranji strani zapognemo navzdol.
- Na tak način nizamo rezine salame okoli roba kozarca, tako da prejšnjo delno pokrijemo.
- Ko naredimo dva kroga, kozarec obrnemo – in se razveselimo vrtnice.
- Venec: po robu okrogle deske z ročajem razporedimo vejice rožmarina, po njih pa lično nanizamo posodice z božičnim namazom, vrtnice iz salame, zvitke iz sveže salame in sira v rezinah.
- Dodamo nakockan sir, jagodičevje, suho sadje in orehe.
- Vmes vtaknemo krekerje, vse skupaj pa rahlo posujemo z grobo mletim poprom.
- Okoli ročaja zavežemo prikupno pentljo, nato pa venec ponosno postavi na ogled.
- Naj se praznični december začne!
Datum Objave: 7.12.2023 ob 11:12
Več iz te teme:
Naročite se na e-novice:
Midva kuhava