Vetrnice s kokosom in marmelado

Za 45 piškotov. Priprava testa: 15 minut; počitek čez noč; priprava pred peko: 5 minut; čas peke: 12–16 minut.
Sestavine
Testo
- 225 g moke, 100 g sladkorja, 70 g masla, 2 žlički pecilnega praška
- krepak ščep soli, jajce, vrečka vaniljevega sladkorja
Nadev
- po 45 g kokosove moke in mletih oreščkov
- 125 ml marmelade
Priprava
1. V posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sol.
2. Penasto zmešamo maslo, sladkor, jajca in vaniljo, nato vmešamo suhe sestavine, da dobimo gladko testo.
3. Testo položimo na plast papirja za peko in ga razvaljamo v pravokotnik mer 30 x 20 cm.
4. Marmelado, kokos in oreščke v drugi posodi pomešamo v nadev. Namažemo ga na testeni pravokotnik, vendar pustimo centimeter testa ob daljši stranici nenamazan. Na nasprotni stranici začnemo zvijati, pri čemer si pomagamo s papirjem. Ko pridemo do konca, pritisnemo svaljek ob rob brez nadeva, da se testo zlepi skupaj. Razpolovimo in vsak kos ovijemo v aluminijasto folijo ter postavimo v hladilnik čez noč.
5. Naslednji dan pečico vklopimo na 190 stopinj in si pripravimo 3 pekače s papirjem za peko. Svaljka vzamemo iz hladilnika, odvijemo in narežemo na 0,5 cm debele rezine. Polagamo jih na pekač s papirjem za peko in pečemo 12–16 minut.
6. Ohlajene piškote povaljamo v raztopljeni beli čokoladi in nato v kokosovi moki.
Namig: Če imate zelo sladko marmelado, dajte v testo le 70 g sladkorja.
Priporočamo: Natisnite si našo brezplačno predlogo za ustvarjanje adventnih koledarjev
Fotografija: Krištof Koman