VIDEO: Mošnjički s polento in mocarelo

Priprava te jedi, s katero boste pred gosti izpadli, kot da ste kuhali vse dopoldne, je smešno lahka, najbolj pereč del je rožmarinova vejica.

Pekač za mafine je veliko uporabnejši kuhinjski pripomoček, kot mu pogosto priznavamo. Kaj mislite, koliko posode smo umazali za tole hitro poletno kosilce iz sestavin, ki dišijo po Sredozemlju: mortadela, mocarela, panceta, polenta in paradižnik, na kratko, kosilce P & M?

 

__

Polenta v mošnjičkih

  • 8 rezin mortadele (večji premer)
  • 16 rezin pancete
  • 8 kroglic mini mocarele
  • 80 g polente za hitro pripravo
  • za 4 pesti češnjevcev, najbolje različnih barv
  • sol, poper
  • žlička masla
  • rožmarin: 4 vejice in nekaj dodatno

Priprava

1. Najprej pripravimo mošnjičke: v standardnem pekaču za mafine, ki ima 12 lukenj, štiri obložimo s po štirimi rezinami pancete, ki smo jih prej razrezali na polovico. Obložimo tako, da nekaj pancete gleda čez rob, kar bomo porabili, da paketek zapremo.

2. V druge štiri luknje damo po dve rezini mortadele, zloženi skupaj, ampak tako, da se le deloma prekrivata in po­staneta daljši kot širši.

3. V tretji nabor lukenj naložimo na polovico razrezane češnjevčke, jih solimo, popramo, zelo rahlo pokapamo z oljčnim oljem in posujemo z nekaj osmukanega rožmarina.

4. Kroglice mocarele prerežemo napol.

5. Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija.

6. Polento skuhamo po navodilih z embalaže: 80 g je stresemo v 2,4 dl kipeče vode, v kateri smo raztopili žličko masla in solili po okusu.

7. Potem dokončamo pripravo: po žlico vroče polente naložimo v vsako luknjico, obloženo s panceto ali mortadelo. V polento vtisnemo po dve polovici mocarele, nato zapremo: pri panceti zgolj poklopimo eno rezino za drugo. Mortadelo poklopimo na polento po ožjem delu, daljša konca pa zberemo, kot bi vezali mošnjiček. Zavežemo vsakega s svojo mlado vejico rožmarina.

8. Pokrijemo z alufolijo, porinemo v razgreto pečico, na nižjo rešetko, in pečemo približno 20 minut, da se mocarela v polenti stopi.

Serviramo : Na krožnik damo po dva mošnjička in vroče popečene paradižničke.
Namig: Če bomo postregli kot predjed, pripravimo samo en polentin mošnjiček na osebo in več paradižnika.

Karina Cunder Reščič

Ljubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana