Vinske hruške: enostavna sladica za martinovanje

Slastne in rahlo omotične.

Sestavine

  • 9 hrušk pituralk
  • žlica masla
  • 100 ml belega vina (traminec)
  • 2 žlici brusnic
  • žlica kristalnega sladkorja

Priprava

1. Hruške kuhamo v vodi približno 10 minut, nato precedimo.

2. Kuhane hruške zložimo v pekač, dodamo brusnice, nato hruške prelijemo z vinom in potresemo z nastrganim maslom in sladkorjem.

3. Pečemo na 200 stopinjah približno 20 minut.

Priporočamo še: 15 najboljših sladic za martinovo

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana