Vinske hruške: enostavna sladica za martinovanje

Slastne in rahlo omotične.

Sestavine

  • 9 hrušk pituralk
  • žlica masla
  • 100 ml belega vina (traminec)
  • 2 žlici brusnic
  • žlica kristalnega sladkorja

Priprava

1. Hruške kuhamo v vodi približno 10 minut, nato precedimo.

2. Kuhane hruške zložimo v pekač, dodamo brusnice, nato hruške prelijemo z vinom in potresemo z nastrganim maslom in sladkorjem.

3. Pečemo na 200 stopinjah približno 20 minut.

Priporočamo še: 15 najboljših sladic za martinovo

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed