Kako naredimo vinski šodo

Nekaj, na kar smo pozabili, pa tako je dobro in krepčilno.

Sestavine

  • 3 jajca
  • 100 g sladkorja
  • 250 ml belega vina (traminec)
  • lupinica limone

Priprava

1. Jajca ločimo in iz beljakov stepemo sneg.

2. Vinu dodamo naribano limonovo lupinico in ga segrejemo.

3. Rumenjake in sladkor stepamo, da zmes postane penasta, nato postavimo posodo nad vodno kopel in med stepan­jem dolivamo vino. Med mešan­jem postane zmes kremasta in takrat jo odmaknemo ter vmešamo sneg.

4. Nalijemo v kozarce in ponudimo toplo, lahko pa tudi hladno.

Priporočamo še: 15 najboljših sladic za martinovo

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed