Recept za viščo

Mirenska posebnost: enolončnica z repnim natjem. Krasen okus po starih časih, recept so našli na OŠ Frana Erjavca Nova Gorica.

Sestavine

– šop čim bolj mladih repnih listov
– 30 dag fižola
– 50 dag krompirja
– 15 dag pancete
– 2 žlici koruznega zdroba
– 2 žlici oljčnega olja
– 5 strokov česna

Priprava

1. Zvečer namočimo fižol, naslednji dan ga do mehkega skuhamo, prav tako, ločeno, skuhamo repne liste in krompir, nato vse sestavine združimo in pretlačimo v gosto mineštro.

2. Na malo olja popražimo panceto. Ko je zlato zapečena, dodamo nasekljan česen in koruzni zdrob ter pražimo še nekaj minut.

3. S koruznim prežganjem zabelimo mineštro, jo po potrebi posolimo in postrežemo.

Priporočamo: Izšla je čisto nova okusna kuharica Tasty. Mi jo podarimo!

Fotografija: Igor Zaplatil

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed