
Mirenska posebnost: enolončnica z repnim natjem. Krasen okus po starih časih, recept so našli na OŠ Frana Erjavca Nova Gorica.
Sestavine
– šop čim bolj mladih repnih listov
– 30 dag fižola
– 50 dag krompirja
– 15 dag pancete
– 2 žlici koruznega zdroba
– 2 žlici oljčnega olja
– 5 strokov česna
Priprava
1. Zvečer namočimo fižol, naslednji dan ga do mehkega skuhamo, prav tako, ločeno, skuhamo repne liste in krompir, nato vse sestavine združimo in pretlačimo v gosto mineštro.
2. Na malo olja popražimo panceto. Ko je zlato zapečena, dodamo nasekljan česen in koruzni zdrob ter pražimo še nekaj minut.
3. S koruznim prežganjem zabelimo mineštro, jo po potrebi posolimo in postrežemo.
Priporočamo: Izšla je čisto nova okusna kuharica Tasty. Mi jo podarimo!
Fotografija: Igor Zaplatil