
Popoln zajtrk.
Sestavine
– 3 jajca (ločimo beljake od rumenjakov)
– 110 g bele moke
– 100 ml mleka
– 80 ml sladke smetane
– semena 1 vaniljevega stroka
– žlica rjavega sladkorja
– 20 g masla
– 100 g malin
– mleti sladkor za posip
Priprava
1. Pečico prižgemo na 220 stopinj.
2. Mleko, smetano, sladkor, rumenjake in vaniljo med seboj dobro premešamo. Dodamo moko in jo z metlico umešamo med jajčno maso.
3. Posebej stepemo sneg iz beljakov in ga dodamo v testo.
4. Na ognju v emajlirani ali železni ponvi stopimo maslo in počakamo, da se speni in nekoliko porjavi. Nato v ponev vlijemo veliko zajemalko testa. Vse skupaj postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 20 minut oz. toliko časa, da je palačinka lepo zapečena.
5. S prijemalko ponev previdno vzamemo iz pečice, potresemo s sladkorjem v prahu in malinami in takoj postrežemo.
Poizkusite še: Vaflji za popoln sobotni zajtrk
Fotografija: Thinkstock