Trik za puhasta umešana jajca, kakršna najraje pripravi Dolly Parton

Pevka Dolly Parton je izdala svoj trik za pripravo najbolj puhastih jajc.

Jajca bi lahko označili za nekakšen kulinarični temelj, saj jih najdemo v mnogih receptih, podpirajo pa tudi vsaj tri vogale večine naših zajtrkov. Nič drugače ni niti pri Dolly Parton. Country pevko gotovo poznate: ameriška glasbena in filmska ikona na sceni kraljuje že skoraj 70 let, kljub svetovni slavi pa se še vedno vsak dan znova loteva novih izzivov in poslovnih projektov. (Morda pa je skrivnost za vse uspehe ravno njen najljubši krepčilen zajtrk!)

Nedavno je na primer izdala celo svojo linijo kulinaričnih produktov, ki je bila v trgovinah nemudoma razprodana. Dolly je namreč znana tudi kot odlična kuharica, ljubezen do kuhanja pa, kot pravi, izhaja iz njene družine. »Odraščala sem na Jugu z mamo, ki je najboljša kuharica na svetu, prav tako so bile izjemne v kuhinji moje tete in babice,« je nekoč povedala za časopis Today.

Pevka in igralka s kuharskim talentom

Partonova je med svojimi najdražjimi najbolj znana po odlični krompirjevi solati z majonezo ter izjemni pripravi piščanca. Njene kulinarične sposobnosti pa cenijo celo v Hollywoodu, saj pevka in igralka pogosto na snemanje pride kar skupaj z velikim loncem, v katerem pripravlja obare in cmoke za vso snemalno ekipo. No, njena specialiteta pa so tudi odlična puhasta jajca, ki jih zjutraj rada naredi za svojega moža, s katerim je srečno poročena že več kot pol stoletja.

Zajtrku ne dodaja nobene posebne sestavine. Skrivnost puhaste, a hkrati kremaste teksture tako nista ne smetana ne mleko. Vseeno pa nikoli ne pozabi na preprost trik, ki jajca, kot pravi, naredi božanska. Skrivnost je v dodani žlici mrzle vode. Morda se vam zdi čudno, a v resnici za dodatkom tekočine stoji precej logična razlaga. Voda se ob stiku z vročo ponvijo zabrbota in izpusti paro, ki jajca naredi izjemno zračna.

Ko boste naslednjič pripravljali jajca, tako takoj po tem, ko jih zlijete v ponev, dodajte še žlico mrzle vode. »Začnite z eno in po potrebi dodajte še malo. Če je boste dolili preveč, pa boste iz jajc naredili tekočo zmešnjavo,« še opozarja Dolly.

Preberite še: Umešana jajca: zares preprosta zamisel za čisto nov okus

Fotografija: Tatiana Volgutova/Getty Images

Eva Natlačen

Kuhinja je zame prostor, kjer se med kuhanjem lahko popolnoma sprostim in odklopim od sveta, obenem pa odlična kulisa za sproščeno druženje.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana