Odprta Kuhinja

Zapečene bučke z jajci in sirom

A+   A-
Izberite sir krepkega okusa.



Priprava: 10 minut; čas peke: 15–20 minut.

Sestavine


- 750 g bučk
- 1–2 čebuli
- 2 stroka česna
- žlica masla
- peteršilj, majaron, bazilika
- sol, poper
- 6 jajc
- 1 dl sladke smetane
- 100 g aromatičnega poltrdega sira

Priprava


1. Pečico segrejemo na 200 stopinj. Model namastimo.

2. Česen grobo narežemo, čebulo narežemo na tanke kolobarje, bučke pa na kocke. V globlji ponvi ali kozici na žlički masla na hitro popražimo čebulo, dodamo česen, da zadiši, nato na vse stresemo bučke in med mešanjem kakšno minuto dušimo.

3. Odstavimo, začinimo s soljo, poprom in zelišči ter vse skupaj stresemo v model. Posebej v skledici razžvrkljamo jajca s smetano, vmešamo nariban sir in s tem prelijemo bučke. Postavimo v pečico, da jajca zakrknejo in se površina zlato zapeče, približno 15–20 minut. Ponudimo kot samostojno jed s kruhom, zraven se prileže paradižnikova solata s čebulo.

Različica: Med bučke dodajte gobice. Pred nekaj dnevi sem dobila prikupne lisičke, jih pomešala med bučke – zares božanski okus. Naredimo vnaprej: Enako kot za četrtkovo jed: v bistvu lahko, čeprav je jed najboljša pravkar spečena.
Poizkusite še: Krompir s klobaso iz pečice

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 10.7.2018 ob 01:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: