Zapečene testenine s pečeno rdečo papriko in mocarelo

Izvrstna brezmesna jed.

Priprava: 20 minut; čas peke: 5 minut.

Sestavine

– 3 žlice oljčnega olja
– strok česna
– 600 g pečenih paprik iz kozarca
– žlica slanih kaper
– 100 g črnih oljk
– 320 g testenin
– peteršilj
– 400 g mocarele
– sol, poper

Priprava

1. Pečene olupljene paprike narežemo na trakove, oljke izkoščičimo in narežemo.

2. Pečico vklopimo na 220 stopinj oziroma na žar.

3. Česen drobno sesekljamo, ga stresemo v visoko in široko ponev in na olju hitro popražimo, da zadiši. Dodamo papriko, oljke, oplaknjene in odcejene kapre, vse posolimo, popramo in 10 minut kuhamo nad šibkim ognjem.

4. Medtem v velikem loncu slane vode skuhamo testenine al dente. Kuhane, odcejene damo k papriki, po potrebi prilijemo zajemalko vode, v kateri so se kuhale testenine.

5. Med testenine vmešamo še sesekljan peteršilj, vse krepko premešamo in preložimo v ognjevaren pekač.

6. Obložimo z rezinami mocarele in postavimo v segreto pečico za 5 minut, da se mocarela zapeče in stopi.

7. Takoj ponudimo s solato iz motovilca in fižola.

Naredimo vnaprej: Hja, težka bo. Ta jed je najboljša pravkar pečena. Lahko pa skuhate testenine vnaprej, skuhate omako, narežete mocarelo. Naslednji dan vse sestavite skupaj in porinete v segreto pečico za približno 10 minut, saj se morajo sestavine še ogreti.
Poizkusite še: Koromač iz pečice

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana