Zares dober džem z rabarbaro in jagodami

Že kuhate marmelado? Čas je za naš odličen džem, ki ga boste pripravili z rabarbaro in jagodami.

Da bodo palačinke in slastne pite polne sadja, ki ga tako obožujete, vam priporočamo, da skuhate džem z rabarbaro in jagodami. Če boste kuhali z navedenimi količinami, boste po kozarčkih razporedili približno dva kilograma izvrstnega priboljška.

Sestavine

– 1,4 kg rabarbare, 450 g jagod
– 1,4 kg sladkorja
– 3 limone

Priporočamo še: Jagodna marmelada iz kruhomata

Priprava

1. Rabarbaro očistimo in narežemo na približno 1,25 centimetra dolge koščke.

2. Jagode po potrebi oprhamo pod tekočo hladno vodo, očistimo in razpolovimo.

3. Sadje stresemo v večjo skledo in ga potresemo s sladkorjem. Prelijemo ga z limonovim sokom, pokrijemo in namakamo čez noč.

4. Iztisnjene polovice limon grobo sesekljamo. Skupaj s peškami jih položimo na čisto gazo in povežemo v vrečko.

5. Macerirano sadje pretresemo v posodo in pristavimo skupaj z vrečko iz gaze. Pri visoki temperaturi zavremo, potem pa kuhamo približno 15 minut, da se zgosti. Vmes s površine pobiramo pene.

6. Vroč džem nalijemo v oprane vroče kozarce, jih zapremo, postavimo na glavo, ovijemo v odejo in ohladimo.

Priporočamo še: Prepleteni rogljički z lešniki in čokolado
Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed