Zavitek s slivami in maskarponejem

Ta nam je ukradel srce.

Za 2 zavitka.

Sestavine

– 6 listov vlečenega testa
– 100 g masla, 3–4 žlice mleka
– 350 g sliv
– 400 g sira maskarpone
– jajce
– 2 poravnani žlici pšeničnega zdroba
– 2 žlici rjavega sladkorja
– 15 g sladkorja, zavitek vaniljevega sladkorja
– žlička bio limonine lupinice

Priprava

1. Slive izkoščičimo, razpolovimo. Če so večje, jih lahko narežemo na 4 dele. Dodamo 2 žlici rjavega sladkorja in premešamo.

2. Jajce stepemo s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem.

3. Maskarpone kremasto zmešamo in nato primešamo sladko stepeno jajce, pšenični zdrob in limonovo lupinico.

4. Pripravimo vlečeno testo: prvi list premažemo z raztopljenim maslom, pomešanim z nekaj žlicami mleka. Nanj položimo drugi list.

5. Tretjega pa posebej premažemo čez polovico ter samo prepognemo po dolžini in z njim podaljšamo naše testo za štrudelj. Tako bomo dobili daljši trak iz dveh plasti testa.

6. Na prvo tretjino testa položimo polovico nadeva in polovico sliv. Zavijemo v štrudelj, stranska robova pa zavijemo navznoter.

7. Ponovimo s preostalim testom in nadevom.

8. Štrudlja položimo v pekač, obložen s papirjem za peko, premažemo s preostalim maslom in mlekom in pečemo v pečici, segreti na 180 stopinj, 25–30 minut.

Poizkusite še: Rustikalna pita z zelenjavo

Fotografija: Tamata Ružić/Gourmantica

Tamara Ružić
Tamara Ružić

Hej, vsi ljubitelji dobre kuhinje! sem Tamara, gurmantična strastna kuharica, vedno pripravljena na nove kuharske izzive. Uživam v pripravi vsakdanjih domačih jedi kot tudi malce nenavadnih kombinacij na krožniku, ki prijetno presenetijo naše brbončice. Pridružite se mi v mojem kuharskem kotičku gourmantica.si, kjer vam bom z neizmernim veseljem postregla in vas razvajala z raznimi kulinaričnimi dobrotami. www: http://www.gourmantica.si/

Objava še nima komentarja.

Comments are closed