
Nasitno.
Priprava: 15 minut; čas peke: 25–30 minut.
Sestavine
– 500 g svežega listnatega testa ali zavitek zamrznjenega, ki ga prej odtalimo
– 500 g svežega lososa (še bolje koščkov lososa)
– večja bučka ali 2 manjši
– 3 stroki česna
– večji rdeč in rumen korenček
– sol
– za vezavo jajce, žlica drobtin
Priprava
1. Zelenjavo očistimo.
2. Lososa po potrebi narežemo na manjše kose in damo v skledo. Vanjo grobo naribamo bučko in oba korenčka. Še solimo, začinimo s sesekljanim česnom in dodamo drobtine. Dobro premešamo in pustimo ob strani 5 minut.
3. Medtem na delovno površino razprostremo prvi kos listnatega testa (oz. ga razvaljamo). Pekač obložimo s peki papirjem. Pečico vklopimo na 200 stopinj.
4. Na testo enakomerno naložimo polovico nadeva, pri čemer pustimo en rob za 2 prsta nenamazan. V svitek začnemo zvijati pri namazanem robu. Ponovimo še z drugim kosom testa in preostankom nadeva. Svitka položimo na pekač in porinemo v segreto pečico za približno 20 minut, da testo porjavi.
5. Ponudimo s skledo osvežilne paradižnikove solate.
Naredimo vnaprej: To je jed, ki je ne moremo pripraviti vnaprej. Pogreti zavitek nima pravega okusa in pečeno testo se namoči. Lahko pa ga ponudite hladnega …
Preberite še: VIDEO: Pet izboljšav za dobre domače burgerje
Fotografija: Krištof Koman