Zavitek z lososom in bučkami

Nasitno.

Priprava: 15 minut; čas peke: 25–30 minut.

Sestavine

– 500 g svežega listnatega testa ali zavitek zamrznjenega, ki ga prej odtalimo
– 500 g svežega lososa (še bolje koščkov lososa)
– večja bučka ali 2 manjši
– 3 stroki česna
– večji rdeč in rumen korenček
– sol
– za vezavo jajce, žlica drobtin

Priprava

1. Zelenjavo očistimo.

2. Lososa po potrebi narežemo na manjše kose in damo v skledo. Vanjo grobo naribamo bučko in oba korenčka. Še solimo, začinimo s sesekljanim česnom in dodamo drobtine. Dobro premešamo in pustimo ob strani 5 minut.

3. Medtem na delovno površino razprostremo prvi kos listnatega testa (oz. ga razvaljamo). Pekač obložimo s peki papirjem. Pečico vklopimo na 200 stopinj.

4. Na testo enakomerno naložimo polovico nadeva, pri čemer pustimo en rob za 2 prsta nenamazan. V svitek začnemo zvijati pri namazanem robu. Ponovimo še z drugim kosom testa in preostankom nadeva. Svitka položimo na pekač in porinemo v segreto pečico za približno 20 minut, da testo porjavi.

5. Ponudimo s skledo osvežilne paradižnikove solate.

Naredimo vnaprej: To je jed, ki je ne moremo pripraviti vnaprej. Pogreti zavitek nima pravega okusa in pečeno testo se namoči. Lahko pa ga ponudite hladnega …
Preberite še: VIDEO: Pet izboljšav za dobre domače burgerje

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana