Odprta Kuhinja

Hitri kroketi iz zdroba

Odpri galerijo
A+   A-
Slastni in zapeljivi. To je klasičen recept s. Vendeline, le da smo v zmes dodali nariban korenček. Lahko ga izpustite ali nadomestite s sesekljano špinačo, če ste ljubitelji zelenega.

Preden se lotite tega priljubljenega recepta, po katerem nastanejo hrustljavi kroketi, še namig: naredite jih več in pospravite v zamrzovalnik za tiste dni, ko ne bo časa za kuhanje.

Priprava: 15 minut; čas cvrtja: 10–15 minut.

Sestavine

  • 250 g pšeničnega zdroba
  • liter mleka
  • 2 jajci
  • žlička soli
  • 2 korenčka, peteršilj
  • 150 g drobtin
  • olje za cvrtje

Priprava

  1. Mleko osolimo in zavremo.
  2. Medtem naribamo korenje in ga prihranimo. Peteršilj drobno sesekljamo.
  3. V vrelo mleko zakuhamo pšenični zdrob in med mešanjem kuhamo 2 minuti. Kuhanega odstavimo, še med vročega vmešamo naribano korenje, jajci in peteršilj. Malo ohladimo.
  4. Pripravimo si posodico z drobtinami. Z žlico zajemamo ohlajeno zmes, z vlažnimi rokami oblikujemo svaljke in vsakega povaljamo v drobtinah.
  5. V večji širši posodi segrejemo olje ali drugo maščobo za cvrtje in v njem svaljke nežno ocvremo. Ponudimo jih z golažem in zeljno solato.

Naredimo vnaprej: Prav nobene težave ne vidim v tem, da bi kroketke oblikovali vnaprej in jih na pladnju shranili v hladilnik. 

Priporočamo še: Testenine z brokolijem in sardinami

 


Fotografija: Krištof Koman

 

Datum Objave: 10.2.2019 ob 09:02

Več iz te teme:

brezmesne jediprilogezdrobocvrtkisestra Vendelina

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.