Zdrobovi ocvrtki

Slastni in zapeljivi.

Priprava: 15 minut; čas cvrtja: 10–15 minut.

Sestavine

– 250 g pšeničnega zdroba
– liter mleka
– 2 jajci
– žlička soli
– 2 korenčka, peteršilj
– 150 g drobtin
– olje za cvrtje

Priprava

1. Mleko osolimo in zavremo.

2. Medtem naribamo korenje in ga prihranimo. Peteršilj drobno sesekljamo.

3. V vrelo mleko zakuhamo pšenični zdrob in med mešanjem kuhamo 2 minuti. Kuhanega odstavimo, še med vročega vmešamo naribano korenje, jajci in peteršilj. Malo ohladimo.

4. Pripravimo si posodico z drobtinami. Z žlico zajemamo ohlajeno zmes, z vlažnimi rokami oblikujemo svaljke in vsakega povaljamo v drobtinah.

5. V večji širši posodi segrejemo olje ali drugo maščobo za cvrtje in v njem svaljke nežno ocvremo. Ponudimo jih z golažem in zeljno solato.

Opomba: To je klasičen recept s. Vendeline, le da sem v zmes dodala nariban korenček. Lahko ga izpustite ali nadomestite s sesekljano špinačo, če ste ljubitelji zelenega.
Naredimo vnaprej: Prav nobene težave ne vidim v tem, da bi kroketke oblikovali vnaprej in jih na pladnju shranili v hladilnik. Tudi kot zaloga v zamrzovalniku bi šlo.
Priporočamo še: Testenine z brokolijem in sardinami

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana