Nedeljska sladica: Zdrobovo pecivo z breskvami

Izjemno hiter kolač, ki ga v model za peko spravimo v petih minutah in pri tem umažemo le eno posodo. Najboljši je še topel in ponujen z malce sladke smetane ali breskove marmelade.

Za tortni model premera 24 cm.

Sestavine

– 250 g olupljenih in razkoščičenih breskev
– 250 g navadnega jogurta
– jajce
– lupinica limone
– 250 g pšeničnega zdroba
– 5 g pecilnega praška
– 150 g sladkorja
– 4–5 breskev

Dodatno
– po želji še 2 žlici breskove marmelade in 2 žlici džina
– maslo za pekač

Priprava

1. Pečico vključimo na 180 stopinj. Pekač za torto dobro namastimo z maslom.

2. V posodo narežemo breskve in jih skupaj z jogurtom, jajcem in limonovo lupinico zmeljemo s paličnim mešalnikom.

3. Dodamo še pšenični zdrob, pecilni prašek in sladkor. Dobro pomešamo, prelijemo v pripravljeni pekač in z njim potolčemo po pultu, da se zmes lepo razporedi.

4. Breskve razpolovimo, jim odstranimo koščice in narežemo na tanke rezine. Z njimi obložimo testo.

5. Pekač potisnemo v pečico in pečemo 40–45 minut.

6. Ko je pecivo pečeno, ga vzamemo iz pečice in počakamo 5 minut, da se samo nekoliko skrči in odlepi od oboda. Nato odstranimo obod in dno ter biskvit preložimo na servirni krožnik.

7. Če želimo, da se bo sladica svetlikala in imela še več arome, segrejemo marmelado in džin ter s tem premažemo pecivo tik pred postrežbo.

Namig: Uporabite dobre in sladke breskve, sicer posladek ne bo dovolj izrazit.
Poizkusite še: Nedeljska sladica: kolač, narejen z vročim kakavom

Fotografija: Mateja Delakorda

Mateja Delakorda
Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed