Odprta Kuhinja

Zeleni gaspačo s kumaro in avokadom

Odpri galerijo
A+   A-
Namesto klasične hladne juhe na osnovi paradižnika je Darja Končarevič iz Bazilike tokrat pripravila še bolj osvežilno različico gaspača, ki ima za osnovo kumaro in avokado.


Sestavine (za 4 krožnike)


- 1 kumara, 1/2 bučke, 1 avokado
- 1 mlada čebula, 1 strok česna
- olivno olje, sok 1 limete, sol, poper
Za dekoracijo:
- redkvice, poper, olivno olje, led, mikrozelenje

Priprava


1. Zelenjavi dodamo 2 dcl vode in zmiksamo v močnem mešalniku. Dodamo olje, limetin sok ter sol in poper po okusu. Še enkrat vse skupaj zmiksamo in postrežemo.

Besedilo in stiliranje hrane: Žana Kapetanović
Naslovna fotografija: Mateja Jordovič Potočnik
Poskusite še: Zapečene bučke z jajci in sirom
Datum Objave: 29.7.2019 ob 07:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: