Danes za kosilo: Zeleni gaspačo

Namesto klasične hladne juhe na osnovi paradižnika je Darja Končarevič iz Bazilike tokrat pripravila še bolj osvežilno različico gaspača, ki ima za osnovo kumaro in avokado.

Sestavine (za 4 krožnike)

– 1 kumara, 1/2 bučke, 1 avokado
– 1 mlada čebula, 1 strok česna
– olivno olje, sok 1 limete, sol, poper
Za dekoracijo:
– redkvice, poper, olivno olje, led, mikrozelenje

Priprava

1. Zelenjavi dodamo 2 dcl vode in zmiksamo v močnem mešalniku. Dodamo olje, limetin sok ter sol in poper po okusu. Še enkrat vse skupaj zmiksamo in postrežemo.

Besedilo in stiliranje hrane: Žana Kapetanović
Naslovna fotografija: Mateja Jordovič Potočnik

Poskusite še: Zapečene bučke z jajci in sirom

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.