Zeleni gaspačo s kumaro in avokadom

Namesto klasične hladne juhe na osnovi paradižnika je Darja Končarevič iz Bazilike tokrat pripravila še bolj osvežilno različico gaspača, ki ima za osnovo kumaro in avokado.

Sestavine (za 4 krožnike)

– 1 kumara, 1/2 bučke, 1 avokado
– 1 mlada čebula, 1 strok česna
– olivno olje, sok 1 limete, sol, poper
Za dekoracijo:
– redkvice, poper, olivno olje, led, mikrozelenje

Priprava

1. Zelenjavi dodamo 2 dcl vode in zmiksamo v močnem mešalniku. Dodamo olje, limetin sok ter sol in poper po okusu. Še enkrat vse skupaj zmiksamo in postrežemo.

Besedilo in stiliranje hrane: Žana Kapetanović
Naslovna fotografija: Mateja Jordovič Potočnik

Poskusite še: Zapečene bučke z jajci in sirom
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana