Zelenjavna kremna juha s čemažem in bučnim oljem

Lahka juhica, ki vam ne bo vzela niti ure.

Sestavine

– 400 g korenaste zelenjave (denimo enake količine peteršiljeve korenine, korenja, zelene in čebule)
– 2 žlici masla
– 400 ml zelenjavne osnove
– 200 ml mleka
– sol
– mlet poper
– šop čemaževih listov
– 2 žlički bučnega olja

Priprava

1. Zelenjavo narežite na pol centimetra velike kocke in jo prepražite na maslu. Solite, nato pokrito dušite in po žlicah dodajajte zelenjavno osnovo. Ko je zelenjava mehka, je približno polovico vzemite iz lonca in prihranite.

2. Preostalo prelijte z mlekom in preostankom fonda, počakajte, da zavre, in pokrito kuhajte, dokler se ne zmehča.

3. Čemaževe liste narežite na zelo tanke trakove. Iz kuhane zelenjave naredite pire, dodajte prihranjeno zelenjavo, narezano na kocke, in čemaž, nato solite in poprajte. Hitro prevrite in po želji začinite. Na krožnikih juho pokapljajte z bučnim oljem.

Priporočamo še: Špageti s čemaževim pestom

Fotografija: Thinkstock

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana