Odprta Kuhinja

Zelenjavni namaz za spomladansko malico

Whole wheat baguette with curd spread, eggs, carrot, green onion, pickled cucumber and mayonnaise
Odpri galerijo
A+   A-
Korenje in hren, ki jima dodamo jabolko, sta zanimiva kombinacija za namaz, ki ga ponudimo za spomladansko malico ali zgodnjo večerjo.



Spomladi se priležejo sveži lahki namazi iz skute in smetane z dodatki zelenjave. Zanimiva kombinacija sta sladkasti korenček, ki da jedi blag okus, in hren, s katerim poživimo čute in očistimo organizem. Namaz lahko pripravimo na zalogo, v hladilniku bo v dobro zaprti posodici zdržal več dni. Ponudimo ga za zajtrk ali kot popoldanski prigrizek. Namažemo ga na kruh, ga zajemamo z rezinami sveže paprike, zraven ponudimo krekerje ali grisine, lahko pa že vnaprej pripravimo kanapeje iz popečenih kruhkov. Če si želimo, da bo namaz še bolj pikanten, mu dodamo ščepec čilija. A previdno, saj svoje naredi že hren.

Sestavine za 4 osebe


- 3–4 korenčki
- 1 majhen hren
- 1 lonček kisle smetane
- 2 žlici puste skute
- 1 jabolko
- 1 žlica limoninega soka
- sol, poper šopek peteršilja

Priprava


1. Korenje, hren in jabolko očistimo, olupimo in drobno naribamo ter vse dobro zmešamo v skledi ter solimo. Pustimo stati pol ure, da se izloči odvečna tekočina.

2. Zmes preložimo v drugo skledo, lahko tudi precedimo skozi čisto krpo. Popramo, dodamo limonin sok, skuto in smetano ter sesekljani peteršilj in dobro premešamo.

3. Ponudimo s črnim kruhom in zelišči, lahko pa tudi s svežo zelenjavo.

Recept: Alenka Kociper
Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 10.4.2018 ob 06:04

Več iz te teme:

namazkorenjehren

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja