Zeljna solata s korenjem in avokadom

Porcija svežine.

Sestavine

– po četrt glave belega zelja in rdečega zelja
– 2 korenčka, zrel avokado
– 2 žlici kisle smetane
– žlička gorčice
– bel kis, sol, poper

Priprava

1. Zelje in korenje narežemo.

2. Avokado izkoščičimo, olupimo in narežemo. Vržemo ga v sekljalnik in ga spremenimo v zelenkasto kremo. Dodamo gorčico in kislo smetano. Če smo pri varčevanju s kalorijami še posebno strogi, lahko namesto kisle smetane uporabimo kar navaden jogurt.

3. Solatni preliv kisamo, popramo in solimo po okusu, nakar ga zlijemo na solato. Po potrebi dodamo hlad­no vodo. Solatko dobro premešamo in postavimo v hladilnik, kjer naj čaka na dobrote z žara.

4. Glede na pretekle izkušnje močno priporočava, da pred hladilnikom postavite stražo, saj zna ta solata hitro dobiti noge.

Namig: Pomembno, da sta zelje in korenje narezana na dolge in tanke rezance. Pri zelju to dosežemo na presenetljivo enostaven način – z lupilcem krompirja se ga lotimo pravokotno na plasti. Korenček narežemo s specialnim strgalom ali ostrim nožem. Če se nam ne da ubadati s tem, ga lahko preprosto na grobo naribamo.
Poizkusite še: Čokoladna skutna torta
Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed