
Porcija svežine.
Sestavine
– po četrt glave belega zelja in rdečega zelja
– 2 korenčka, zrel avokado
– 2 žlici kisle smetane
– žlička gorčice
– bel kis, sol, poper
Priprava
1. Zelje in korenje narežemo.
2. Avokado izkoščičimo, olupimo in narežemo. Vržemo ga v sekljalnik in ga spremenimo v zelenkasto kremo. Dodamo gorčico in kislo smetano. Če smo pri varčevanju s kalorijami še posebno strogi, lahko namesto kisle smetane uporabimo kar navaden jogurt.
3. Solatni preliv kisamo, popramo in solimo po okusu, nakar ga zlijemo na solato. Po potrebi dodamo hladno vodo. Solatko dobro premešamo in postavimo v hladilnik, kjer naj čaka na dobrote z žara.
4. Glede na pretekle izkušnje močno priporočava, da pred hladilnikom postavite stražo, saj zna ta solata hitro dobiti noge.