Odprta Kuhinja

Zeljna solata z bučnicami in jogurtovim prelivom

A+   A-
Ne mučite se z natančnim rezanjem zelja.



Priprava: 10 minut.

Sestavine


- pol glave belega zelja
- 3 žlice bučnih semen
- 2 dl naravnega tekočega jogurta
- 2 žlici hrenovega smetanovega namaza
- 2 žlici limonovega soka
- sol, poper, kislo jabolko
- peteršilj

Priprava


1. Bučna semena v ponvi na hitro popražimo in prihranimo.

2. Zelje narežemo na rezance in stresemo v solatno skledo. Peteršilj sesekljamo.

3. Posebej v posodici za preliv zmešamo jogurt, limonov sok, hrenov namaz, sol, poper.

4. Jabolko olupimo, razpečkamo in grobo naribamo na zelje. Prelijemo s polivko, potresemo s semeni, peteršiljem in krepko premešamo.

5. Solato ponudimo ob popečeni svinjski zarebrnici in mladem krompirju iz pečice.

Različica: V solato vmešajte žlico ali dve bučnega olja. Takšna solata je lahko tudi osnova za bolj krepko in kar samostojno poletno jed. V tem primeru ji dodajte na kocke ali trakove narezano pečeno meso, koruzo, meni je všeč tudi s kockami avokada ...


Ali ste vedeli: Jogurt je v poletni vročini naravno hladilno sredstvo. Pazite le, da solato z jogurtovim prelivom do postrežbe vedno hranite na hladnem.


Naslovna fotografija: Krištof Koman

Preberite še: Mesne kroglice s krompirjevim pirejem
Datum Objave: 22.8.2017 ob 09:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: