Zeljna solata z bučnicami in jogurtovim prelivom

Ne mučite se z natančnim rezanjem zelja.

Priprava: 10 minut.

Sestavine

– pol glave belega zelja
– 3 žlice bučnih semen
– 2 dl naravnega tekočega jogurta
– 2 žlici hrenovega smetanovega namaza
– 2 žlici limonovega soka
– sol, poper, kislo jabolko
– peteršilj

Priprava

1. Bučna semena v ponvi na hitro popražimo in prihranimo.

2. Zelje narežemo na rezance in stresemo v solatno skledo. Peteršilj sesekljamo.

3. Posebej v posodici za preliv zmešamo jogurt, limonov sok, hrenov namaz, sol, poper.

4. Jabolko olupimo, razpečkamo in grobo naribamo na zelje. Prelijemo s polivko, potresemo s semeni, peteršiljem in krepko premešamo.

5. Solato ponudimo ob popečeni svinjski zarebrnici in mladem krompirju iz pečice.

Različica: V solato vmešajte žlico ali dve bučnega olja. Takšna solata je lahko tudi osnova za bolj krepko in kar samostojno poletno jed. V tem primeru ji dodajte na kocke ali trakove narezano pečeno meso, koruzo, meni je všeč tudi s kockami avokada …

Ali ste vedeli: Jogurt je v poletni vročini naravno hladilno sredstvo. Pazite le, da solato z jogurtovim prelivom do postrežbe vedno hranite na hladnem.

Naslovna fotografija: Krištof Koman

Preberite še: Mesne kroglice s krompirjevim pirejem

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana