
Ne mučite se z natančnim rezanjem zelja.
Priprava: 10 minut.
Sestavine
– pol glave belega zelja
– 3 žlice bučnih semen
– 2 dl naravnega tekočega jogurta
– 2 žlici hrenovega smetanovega namaza
– 2 žlici limonovega soka
– sol, poper, kislo jabolko
– peteršilj
Priprava
1. Bučna semena v ponvi na hitro popražimo in prihranimo.
2. Zelje narežemo na rezance in stresemo v solatno skledo. Peteršilj sesekljamo.
3. Posebej v posodici za preliv zmešamo jogurt, limonov sok, hrenov namaz, sol, poper.
4. Jabolko olupimo, razpečkamo in grobo naribamo na zelje. Prelijemo s polivko, potresemo s semeni, peteršiljem in krepko premešamo.
5. Solato ponudimo ob popečeni svinjski zarebrnici in mladem krompirju iz pečice.
Različica: V solato vmešajte žlico ali dve bučnega olja. Takšna solata je lahko tudi osnova za bolj krepko in kar samostojno poletno jed. V tem primeru ji dodajte na kocke ali trakove narezano pečeno meso, koruzo, meni je všeč tudi s kockami avokada …
Ali ste vedeli: Jogurt je v poletni vročini naravno hladilno sredstvo. Pazite le, da solato z jogurtovim prelivom do postrežbe vedno hranite na hladnem.
Naslovna fotografija: Krištof Koman
Preberite še: Mesne kroglice s krompirjevim pirejem