Zeljnata solata z ognjičevimi cvetovi in praženimi bučnicami

Zelo jesensko, zelo dobro.

Sestavine

– kislo zelje, bučnice
– cvetovi ognjiča
– olje, poper, sol po potrebi

Priprava

1. Bučnice na suhi ponvi na hitro popražimo, nato jih ohladimo.

2. Vse sestavine pomešamo med seboj in začinimo.

Priporočamo: Kruh iz buče

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed