Zloženka s slivami in kuskusom

Kuskus največkrat uporabljamo kot slano prilogo, mešano z zelenjavo. Tokrat ga ponujamo v sladki različici s kančkom cimeta. Nas je sladica vsekakor prepričala.

Sestavine (za 4 osebe)

– 100 g kuskusa (suhega)
– 2 dl vode
– žlica sladkorja
– 280 g čvrstega hladnega jogurta
– 150 g maskarponeja
– 2 žlici sladkorja v prahu
– 200–250 g zelo zrelih sliv, cimet

Priprava

1. Kuskus vsujemo v posodico.

2. V kozici zavremo vodo z žlico sladkorja in jo prelijemo čez kuskus. Pokrijemo s pokrovko in pustimo stati dobrih 5 minut. Kuskus premešamo in pustimo, da se popolnoma ohladi.

3. V posodi dobro zmešamo (z mešalnikom) jogurt, maskarpone in sladkor v prahu. Slive operemo in narežemo na koščke.

4. V kozarčke najprej naložimo kuskus, čez razporedimo narezane slive in prekrijemo z jogurtovo omako. Po vrhu izdatno posujemo s cimetom. Hranimo na hladnem.

Poizkusite še: Mladi grah s piščancem in testeninami

Fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed