Zloženka z jagodami in vrtnicami

Zloženka oziroma preprosteje, malce drugačen tiramisu. Odlično!

Preizkusite recept za odlično kremasto zloženko.

Sestavine

– 500 g sira maskarpone
– 200 g vaniljevega sladkorja
– 200 ml sladke smetane
– 200 ml rožnega sirupa
– 200 g svežih jagod
– 300 g rožne marmelade
– koščki belega biskvita ali piškoti savoiardi

Priprava

1. Zmešamo maskarpone, sladkor in rožni sirup. Sladko smetano stepemo.

2. Sestavine naložimo v kozarčke v tem vrstnem redu: koščki belega biskvita ali piškotov, krema iz maskarponeja in rožnega sirupa, vrtnična marmelada, jagode in malce stepene smetane. Postopek še enkrat ponovimo.

3. Sladice ohladimo in okrasimo s svežimi jagodami in vršički špargljev.

Preberite še: Ideja za izlet: Villa Fabiani v Kobdilju

Fotografija: Kristina Smodila, Zgodbe na krožniku

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed