Zmagovalna potica z regratom in šunko à la Tanja Pintarič

Nepozabna!

Testo, ki smo ga uporabili za testiranje nadevov odličnih slovenskih kuharjev, najdete tukaj.

Sestavine za nadev

– 100 g opranega in dobro očiščenega regrata
– žlica maščobe
– 150 g prekmurske šunke
– 4 stroki drobno nasekljanega česna
– 2 jajci
– sol, poper po okusu

Priprava

1. Regrat narežemo na koščke, dolge 2 do 3 cm, in ga na žlici maščobe v ponvi na hitro podušimo, da oveni.

2. Šunko narežemo na koščke velikosti rozine, nato jo vmešamo med regrat, prav tako drobno nasekljan česen. Ko dodamo jajci, vse skupaj temeljito premešamo, po potrebi solimo in popramo (previdno, šunka je slana).

3. Nadev razporedimo po razvaljanem testu, zvijemo in spečemo kot druge potice.

Fotografija: Tadej Regent

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Dunajska 5
1509 Ljubljana