Lečna solata z dimljenim lososom

… in malo OH.

Sestavine

– skodelica (gorske) leče, 2 skodelici vode
– 3 paradižniki, bela čebula, skodelica mlade špinače
– 150 g dimljenega lososa
– gorčična polivka
– 6 žlic oljčnega olja
– 2 žlici belega balzamičnega kisa
– sok polovice limone, 2 žlički dijonske gorčice
– sol, poper

Priprava

1. Lečo temeljito operemo pod hladno vodo, nato jo postavimo v lonec z osoljeno vodo in zavremo. Ko zavre, ogenj znižamo in počasi kuhamo do mehkega, približno 30 minut oziroma po navodilih z embalaže, če imate drugo vrsto leče. Odcedimo, operemo in ohladimo.

2. Paradižnik operemo in zrežemo na koščke, čebulo olupimo in sesekljamo. Špinačo operemo.

3. Pripravimo gorčično polivko: sestavine z metlico stepemo, da dobimo emulzijo.

4. Lečo, paradižnik, čebulo in špinačo stresemo v posodo, prelijemo z gorčično polivko in dobro premešamo. Lečno solato razporedimo na krožnike in dodamo še koščke dimljenega lososa. Postrežemo.

Vibrant plate pravita: Leča je čudovito živilo, ki ga verjetno vsi premalo uživamo. Nama je odlična kot dodatek nekakšni ječmenovi juhi (recept zanjo je na najinem blogu), kot lečna juha s karijem, pa tudi kot nadomestek mesnega polpeta v burgerju! Seveda pa je fino izbrati pravo lečo. V tem receptu sva izbrala gorsko, ki bolje ohrani teksturo in je bolj izrazitega okusa kot na primer rdeča, ki je odlična v juhi.

Recept in fotografije: Vibrant Plate

Poskusite še: Obara iz rdeče leče, klobase in rdečega vina

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.