Odprta Kuhinja

Martinov tedenski jedilnik

Odpri galerijo
A+   A-
Pred nami je praznik vina, ki ga po Sloveniji praznujemo cel teden. Zakaj ga ne bi tudi v domači kuhinji!


Ponedeljek: Juha iz rdečega zelja


Z nekaj dodatki lahko celo enolončnica.

ni podpisa
ni podpisa


Torek: Račje prsi


Tako pripravljene se ne bodo izsušile. Poleg priporočamo božanski pire krompir, ki je po tem receptu pripravljen brez ogromne količine masla in kisle smetane, a še vedno kremast in bogatega okusa.

ni podpisa
ni podpisa


Sreda: Gratinirani mlinci z dušenim rdečim zeljem


Ponudimo kot samostojno jed s solato iz endivije in radiča s popečenimi kockami sira za žar in vloženim fižolom.

ni podpisa
ni podpisa


Četrtek: Nadevane piščančje prsi


Nadevane z bučo, kostanjem in hrustljavo panceto, v omaki z mladim vinom. Postrežemo z rdečim zeljem, dušenim z jabolkom.

ni podpisa
ni podpisa


Petek: Martinov burger


Počasi pečena raca v moštu, nato natrgana in skupaj s priboljški položena med polovice mehkih bombetk. Kdo je za Martinov burger?

ni podpisa
ni podpisa


Ob koncu tedna vedno pospravimo hladilnik: Jajčni mafini z brokolijem in feto


Recept, ki nam pomaga, da hrane ne mečemo v smeti. Odlična jed z jajci, v kateri porabimo preostanek zelenjave.

ni podpisa
ni podpisa

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Urška Fartelj, 220 stopinj poševno
Datum Objave: 6.11.2023 ob 07:11

Več iz te teme:

martinovotedenski jedilnik

Naročite se na e-novice:

Mateja Delakorda
Mateja DelakordaKuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.