Tedenski jedilnik: namigi za okusna kosila, za katera ne boste odšteli veliko denarja

Kosila so lahko pravi izziv. Pa ne le, ko hujšamo. S pametnim načrtovanjem in izborom sestavin lahko prihranimo nekaj denarja.

Tokrat smo izbrali zares preproste jedi, ki vključujejo klasične sestavine in sezonsko zelenjavo, ki jo imamo doma, pa tudi v trgovini zanjo ne bomo odšteli preveč denarja. Kuhamo s fižolom, cvetačo, krompirjem, korenčkom, bučo, v košarico pa bomo dodali še kakšno jabolko in sir. Mesa skorajda ne bomo potrebovali, le mineštro bomo obogatili s kranjsko klobaso, da bo bolj krepka, v nedeljo pa si bomo vseeno vzeli malce več časa za pravi prekmurski bograč. Če bo še lepo vreme, ga bomo skuhali v kotličku pod milim nebom. Nobene eksotike in nepričakovanih izdatkov.

Za še več kuharskih idej se pridružite naši facebook skupini Kaj za kosilo?, v kateri si vsak dan izmenjujemo zamisli, recepte, znanje in fotografije. Same dobrote!

Ponedeljek: Pašta fižol, legendarna mineštra

Enolončnica s fižolom in testeninami, ki jo obožujemo.


Torek: Makaroni s sirom

Da, to je najkrajša in najcenejša pot do nasitnega obroka. Mogoče celo preveč nasitnega …

Sreda: Narastek iz prosene kaše in jabolk

Odlična prosena kaša z jabolki, sladka jed, ki nas bo zjutraj napolnila z energijo, odlična pa je tudi za kosilo ali večerjo.


Četrtek: Mineštra s klobaso

Sezona gostih juh se je že začela.


Petek: Cvetačno-zdrobovi hrustljavčki

Odlična jed za prste oblizniti.


Sobota: Pica brez kvasa

Pica, ki ne kvasi neumnosti!


Nedelja: Bograč – tisti pravi

Prekmurski bograč je tako gost, da v njem stoji žlica. Je brez vsake kapljice vode ali jušne osnove.

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.

Naslovna fotografija: Urška Fartelj, 220 stopinj poševno

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana