Tedenski jedilnik: 5 idej za preprosto in poceni kuharijo
![](https://odprtakuhinja.delo.si/media/images/20231025/1543009.2e16d0ba.fill-512x288.format-webp.webp)
Odpri galerijo
A+ A-
Bučke že skačejo v lonce, zato smo za prve užitke s to priljubljeno sestavino na jedilnik postavili kar dve jedi, ki jih vključujeta.
Najboljša juha z bučkami, jajcem in parmezanom bo polepšala ponedeljek. To sestavino pa si bomo omislili še v polpetih iz pečice. Prilegla se bosta piščančji ragu z makarončki in krompirjev golaž (tisti brez mesa), piščanca pa bomo ta teden zavili v tortilje.
Ponedeljek: Jajčna juha z bučko
Pika na i pa je jajce, ki vse skupaj zgosti, in parmezan, ki juho pravzaprav res bogato začini. Ne pozabite, v njem je umami, zaradi katerega se tudi tej jedi ne moremo upreti.
![Jajčna juha z bučko](/media/images/20240111/1615020.width-660.jpg)
Jajčna juha z bučko
Torek: Preproste tortilje s piščancem
Kar priznajmo si: ravno prav eksotike in ravno prav preprosta priprava.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1615384.width-660.jpg)
ni podpisa
Sreda: Krompirjev golaž Urške Fartelj
No, ravno vege ni. »Nekako malo žmaja po mesu pri nas doma skoraj mora biti tudi pri takih ‘zelenjavnih’ jedeh,« pravi Urška.
![ni podpisa](/media/images/20240111/1616754.width-660.jpg)
ni podpisa
Četrtek: Piščančji ragu
Gre morda za neko obliko paprikaša? Ne, ragu ni enak paprikašu. Je gosta mesna omaka z zelenjavo (običajno s korenjem, ki ga v paprikašu ni).
![ni podpisa](/media/images/20240111/1616845.width-660.jpg)
ni podpisa
Petek: Bučkini polpeti iz pečice
Oblikovani v kroglice in dopolnjeni s krompirjem, parmezanom in zelišči. Popolni kot priloga ali dodatek na poletni solati.
ni podpisa
![ni podpisa](/media/images/20240111/1617713.width-660.jpg)
ni podpisa
Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.
Naslovna fotografija: Urška Fartelj
Datum Objave: 12.6.2023 ob 07:06