Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: 5 idej za preprosto in poceni kuharijo

Odpri galerijo
A+   A-
Bučke že skačejo v lonce, zato smo za prve užitke s to priljubljeno sestavino na jedilnik postavili kar dve jedi, ki jih vključujeta.


Najboljša juha z bučkami, jajcem in parmezanom bo polepšala ponedeljek. To sestavino pa si bomo omislili še v polpetih iz pečice. Prilegla se bosta piščančji ragu z makarončki in krompirjev golaž (tisti brez mesa), piščanca pa bomo ta teden zavili v tortilje.

Ponedeljek: Jajčna juha z bučko


Pika na i pa je jajce, ki vse skupaj zgosti, in parmezan, ki juho pravzaprav res bogato začini. Ne pozabite, v njem je umami, zaradi katerega se tudi tej jedi ne moremo upreti.

Jajčna juha z bučko
Jajčna juha z bučko

Torek: Preproste tortilje s piščancem


Kar priznajmo si: ravno prav eksotike in ravno prav preprosta priprava.

ni podpisa
ni podpisa

Sreda: Krompirjev golaž Urške Fartelj


No, ravno vege ni. »Nekako malo žmaja po mesu pri nas doma skoraj mora biti tudi pri takih ‘zelenjavnih’ jedeh,« pravi Urška.

ni podpisa
ni podpisa

Četrtek: Piščančji ragu


Gre morda za neko obliko paprikaša? Ne, ragu ni enak paprikašu. Je gosta mesna omaka z zelenjavo (običajno s korenjem, ki ga v paprikašu ni).

ni podpisa
ni podpisa

Petek: Bučkini polpeti iz pečice


Oblikovani v kroglice in dopolnjeni s krompirjem, parmezanom in zelišči. Popolni kot priloga ali dodatek na poletni solati.

ni podpisa
ni podpisa



Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Urška Fartelj
Datum Objave: 12.6.2023 ob 07:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj