Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: 5 jedi za pozdrav poletju

ni podpisa
Odpri galerijo
A+   A-
Pomlad se bo prevesila v poletje, naši krožniki pa bodo vse bolj pisani. Dober tek!


Mladi grah je najbolj sladek, skupaj z bučko bo odličen v špagetih. Veliko skledo solate bomo naredili bolj nasitno s pečenim mladim krompirjem. Pozabite na bučkine čolničke, v začetku poletja je čas za bučkine zvitke z mletim mesom ...

Ponedeljek: Špageti z bučko in grahom


Kosilo, pripravljeno v samo 15 minutah in enem loncu!

ni podpisa
ni podpisa

Torek: Pečen mladi krompir


Ko na tržnico pride mladi krompir (nekako sočasno tudi jagode, briške češnje, mlad grah in še kaj), se začenja poletje. V dneh, ko ga kupimo pri lokalnih kmetovalcih, lahko to gomoljnico z nekaj dodatki – in veliko skledo sezonske solate – spremenimo v hitro kosilo.

ni podpisa
ni podpisa

Sreda: Bučkini zvitki z mletim mesom, ki bodo hit tega poletja


Če obožujete čolničke z raznoraznimi polnili, vam toplo priporočamo, da se bučk lotite še na ta način.

Bučkini zvitki z mletim mesom
Bučkini zvitki z mletim mesom

Četrtek: : Kremna grahova juha v grškem slogu


Osvežilna, a kremna juha, ki ne štedi z močmi pri napadu na brbončice. Popraženi mandljevi lističi so hrustljava pika na i.

ni podpisa
ni podpisa

Petek: Losos iz pečice s špinačo in krompirjem


Odlična in sočna jed v pol ure.

ni podpisa
ni podpisa

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Špela Ankele
Datum Objave: 19.6.2023 ob 05:06

Več iz te teme:

tedenski jedilnikpreprosta kosilapoletna kosila

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja