Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: 5 kosil, ki jih skuhamo v enem loncu ali pekaču

Odpri galerijo
A+   A-
Med tednom je veselje pripraviti kosilo, za katero ne umažemo veliko posode, kajne?


Ponedeljki so že sami po sebi težki, zato si skuhajmo testenine na najbolj enostaven način. Namesto klasičnega golaža si raje privoščimo govedino iz pečice, prav tako naj se v pekaču kar sama speče tudi rižota. Čas je za fižolovo enolončnico s testeninami, nikar pa ne pozabite na ribe. Po našem receptu ne boste imeli nobenega dela z njimi.

Ponedeljek: Testenine iz enega lonca v kremni omaki s piščancem


Odlično in bogato kosilo lahko pripravimo v slabe pol ure, hkrati pa se izognemo gori umazane posode, saj vse naredimo v enem piskru.

ni podpisa
ni podpisa

Torek: Govedina iz pečice


Nekaj z globokim umami okusom, zaradi česar se je tu in tam vredno potruditi tudi s kako drugo sestavino: sojina in worcestrska omaka vam bosta kar pogosto prišli prav.

Kult 316, 5 jedi za Odpto Kuhinjo. Ljubljana, 2. oktober 2020
Kult 316, 5 jedi za Odpto Kuhinjo. Ljubljana, 2. oktober 2020

Sreda: Rižota iz pečice


Obožujete rižote, a se vam ne ljubi stati ob loncu in mešati v nedogled? Pripravite jo kar v pečici.

ni podpisa
ni podpisa

Četrtek: Pašta fižol


Enolončnica s fižolom in testeninami, ki jo obožujemo.

ni podpisa
ni podpisa

Petek: Riba iz pečice in enega pekača


Preprosta izvedba in zaokrožitev okusov, ki jih lahko pripravimo na ta način: lahkotnejši obrok, zelo priporočamo!

Kult 316, 5 jedi za Odpto Kuhinjo. Ljubljana, 2. oktober 2020
Kult 316, 5 jedi za Odpto Kuhinjo. Ljubljana, 2. oktober 2020

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Leon Vidic
Datum Objave: 12.9.2022 ob 07:09

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: