Odprta Kuhinja

Tedenski jedilnik: 5 preprostih kosil

Odpri galerijo
A+   A-
Tedenski jedilnik smo popestrili s krepkimi jedmi, ki kličejo po pisani zelenjavi.


V krompirjevo enolončnico bomo tokrat podtaknili malo pire, naredili božanski kari z bučo in rižem, v sredo pa si bomo prste oblizovali po lepi in okusni porovi piti ...

Ponedeljek: Krompirjeva enolončnica s piro in govedino


Krepka enolončnica, da nas pogreje.

ni podpisa
ni podpisa

Torek: Božanski pražen riž z zimsko zelenjavo


Ne pozabite: riž namočite večer prej v vsaj dvakratni količini vode. Poraba časa? Manj kot minuta. Zjutraj ga sperete in skuhate. Kuhan bo v dobrih petnajstih minutah.

ni podpisa
ni podpisa


Sreda: Nagubana porovo-korenčkova pita (VIDEO)


Na to preprostost bi bil ponosen še Jamie Oliver. Ko smo pekač potegnili iz pečice, smo namreč takoj pomislili, da je prav takšna, kot so stvaritve v njegovih televizijskih oddajah. Rustikalnega videza, lahkotno pripravljene, dišeče, domače in kar vabijo, da sedemo k obedu.

ni podpisa
ni podpisa

Četrtek: Dušena kisla repa, pripravljena kot segedin


Kaj dobimo, ko križamo segedin s kislo repo? Božansko kosilo, ki še kako tekne v hladnih zimskih dneh.

ni podpisa
ni podpisa

Petek: Francoske testenine s čebulo iz enega lonca, za katerimi nori ves splet


Spletni hit, ki testenine poveže s kultno francosko juho. Preverili smo, ali se obnese.

ni podpisa
ni podpisa

Več tedenskih jedilnikov najdete tukaj.


Naslovna fotografija: Hana Splichal
Datum Objave: 6.2.2023 ob 07:02

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: