Tedenski jedilnik: 5 preprostih kosil za uvod v poletje
![Fino lahka, pa vendar dovolj nasitna, poleg tega pa polna zdrave zelenjave. Domača lazanja. (Foto: Yaska)](https://odprtakuhinja.delo.si/media/images/20240617/1732858.2e16d0ba.fill-512x288.format-webp.webp)
Ponedeljek: Da, to je recept, ki so ga kot izvirnega za OK poslali iz Nice! Zraven so dopisali prav posrečeno pripombo: »Največja napaka, kar jih lahko naredite, je, da v niško solato dodate stročji fižol in krompir ali – to je še najbolj grozno – majonezo!«
Torek: Ta hitri »knedlčki«. Za omako izberite katerokoli sezonsko sadje, v skrajnem primeru zamrznjeno jagodičje.
Sreda: Brez bučk ni poletne kuharije. Tako bomo pripravili nadevano različico, ki jo dopolnimo s sirom in spečemo v pečici. Večna uspešnica!
Četrtek: Zelenjavna lazanja je jed, ki ne le nahrani dušo in telo, temveč nas navda še z neskončnim zadovoljstvom, saj (lahko) pri njeni pripravi porabimo cel kup zelenjave z domačega vrta.
Petek: Topla juhica z okusom po morju. Izberite ribe in morske sadeže glede na ponudbo v ribarnici.